Ik zou meer willen weten over solar cooking (40 personen) en alle informatie en ervaringen zijn welkom.
Het klinkt mooi he, solar cooking (alhoewel, om 40 personen te gaan koken…)
Daarvan afgezien, ik moet het eerste project nog zien dat echt werkt.
Een van de zaken waar “men” geen rekening mee houd is dat koken een taak van de vrouwen is. Vrouwen zijn ook de groep die een enorme werkdruk hebben (dit in tegenstelling tot de mannen). Laat nu koken op zonne energie erg veel tijd vragen (als het al wil lukken). Je staat de reflectoren echt uren met de zon mee te draaien. En dan is het bijna warm, gaat de zon weg. Moet je alsnog een vuurtje maken.
Of nog erger: erg warme temperaturen zijn moeilijk te bereiken. Daardoor kunnen sommige bacterien overleven. Veelal wordt het eten halfgaar in een zgn gaardoos gedaan, waar het dan verder gaart. Ook niet al te gezond als er nog bacterien aanwezig zijn.
Dat is even het belangrijkste wat me zo te binnen schiet.
edit: oh ja, het is dus alleen maar koken, dus niet bakken. Laat nu net “fried food” belangrijk zijn in de indiaase keuken. Vergelijk bijv fried onions met gekookte onions eens qua smaak. Het is dus ook niet echt lekker.
Rijst kan dus wel goed, maar je bent er erg lang mee aan het prutsen.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?