Beste mensen,
Op zich is het voor beginners best aan te raden om je in India te beperken tot vegetarische kost.
Dat deed ik de eerste keer ook, nooit last van maag- en darmklachten gehad.
Daarna ging ik dus een stapje verder: at even als het kon tandoori chicken.
En daarna at ik echt alles, geiten- en schapenvlees, erg lekker allemaal.
Echter nooit rundvlees, vanuit een soort vreemd religieus gevoel, thuis ook al jaren niet meer.
Totdat ik voorkort bij de Hema in Paddepoel (Groningse wijk) in de aanbieding een stoompan gekocht heb.
Daar kun je groenten en couscous mee stomen.
Het begon dus zo:
Op het pak couscous stond een recept met rundvlees.
En de slager had net z'n rundvlees in de aanbieding.
Dus ik heb “gezondigd”.
Eerst die runderlapjes lekker gebraden, in de stoofpan er bovenop grof gesneden winterpeen en gourgettes.
Dat groentevocht lekt dan lekker door, waardoor die runderlapjes lekker sappig doorsudderen.
Daarna het hele groentenmeutje bij het vlees ingegooid.
En in het stoofgedeelte het halve pak couscous.
De rest van het pak heb ik op mijn achtertuintje uitgestrooid voor de wintervogeltjes.
Om deze tijd zitten daar allerlei vinkjes en roodbortjes.
Daar ligt namelijk een braakliggend terreintje, vroeger een plantenkas geweest.
Alleen met kerst zijn ze nog een paar dagen commercieel open voor de kerstbomenverkoop.
Tot mijn grote schrik staan er sinds gisteren ook 7 schapen in mijn achtertuin.
Ik ben best tolerant als het om andere culturen gaat.
Maar de Nederlandse kerst moet wel kerst blijven met kalkoen uit de supermarkt.
Rob