Vanwege grote belangstelling organiseert India Calling Cuisine dit jaar nog één
EXTRA kookworkshop “Ayurvedic Cuisine – A vegetarian thali”
Tijdens de laatste Ayurvedische workshop zijn er tv-opnames gemaakt. Wilt u een voorproefje zien van wat u kunt verwachten, kijk dan op www.uitzendinggemist.nl bij Omroep OHM – OHM Magazine 5 oktober 2008.
Ayurveda
Ayurveda betekent letterlijk “de leer van het leven”. Deze traditionele Indiase levenswijze is er op gericht het welzijn van de mens te bevorderen en streeft ernaar een balans te vinden tussen “zintuigen, geest, lichaam en ziel”. Wat je eet is daarbij erg belangrijk. Specerijen beïnvloeden bijvoorbeeld elk op hun eigen wijze onze lichaamsfuncties, Ayurveda beschrijft hun effecten en beveelt de juiste voeding aan voor ieder mens. In deze kookworkshop leert u o.a. welke voeding het best bij uw type past.
Kookworkshop
Onder leiding van de Indiase chef Anil Abhimanyu Sharma leert u de technieken om een heerlijke Indiase maaltijd op tafel te zetten. Na een korte introductie gaat u met elkaar in kleine groepjes diverse authentieke Indiase gerechten bereiden. Daarna volgt een gezamenlijk diner met de chef.
Anil Abhimanyu Sharma
Indiase chef-kok uit passie. Na vijftien jaar ervaring als food photographer in Frankrijk, kwam hij achter de camera vandaan om zelf als chef aan de slag te gaan. Nu is hij o.a. als consultant aan de Ecole Supérieure de Cuisine Française Grégoire Ferrandi in Parijs verbonden. Anil is een leermeester die met liefde en plezier zijn culinaire kennis verspreidt.
Datum: 13 November 2008
Tijd: 18.00 – 22.00 uur
Lokatie: Kookpunt, Noordplein 29 in Rotterdam
Prijs: 65 pp
Aanmelden: stuur ons een e-mail met uw gegevens of bel 06-41634908
Informatie: www.indiacallingcuisine.com