Wie kan me helpen aan het recept van:
- fish mollee
- meen pollichattu
dankjewel!
fish mollee
2. Fish Mollee
Noted for its abundance of fish, Kerala cuisine is fragrant with coconut and spices. This particular recipe is for a very delicious fish curry made with coconut milk. This one's my grandmother's.
Ingredients
For the fish
Fish steaks/fillets 1 lb
Turmeric 1/2 tsp
Salt 1 tsp
For the sauce
Coconut Oil 4 tbsp
Red Onion 1 medium
Green Chillies 6-7 (hot)
Ginger 1 inch
Turmeric 1 pinch
Curry Leaves 2 stalks
Coconut Milk 1 cup
Lime Juice 2 tbsp
Salt to taste
Method
Cut fish into 2 inch pieces. Mix salt and turmeric powder. Rub over the fish and set aside.
Cut onion and chilles into thin slices. Peel ginger and shred it fine.
Heat oil in a large wide pan over medium heat. When hot add the onion, chilies and ginger. Stir in the curry leaves. Stir-fry till the onion is tender.
Add a pinch of turmeric powder and 3/4 cup of water. Mix well and bring to a boil.
Reduce heat and add fish pieces gently. Spoon the sauce gently over the fish.
Add salt. Cover and simmer for a few minutes, shaking the pan gently to prevent fish from sticking to the pan.
Add coconut milk, stir it in very slowly or shake the pan gently for it to blend into the sauce. Cover and simmer for three to four minutes, shaking the pan occasionally.
Add lime juice. Remove from heat. Serve with rice.
Notes
Traditionally made with seer fish/kingfish steaks - it works well enough with cod steaks or haddock fillets.
Instead of stirring the sauce, shake the pan gently to avoid breaking the fish pieces.
Coconut oil could be substituted with any vegetable oil.
Heeft mij precies 1 minuut gekost om dit op te zoeken als mij dit lukt zal het jou toch ook wel lukken???
en vis in bananen blad zal er ongetwijfeld ook wel te vinden zijn.
oh oh oh, wat zijn de nederlanders toch weer vriendelijk….
Op internet kan ik inderdaad ook wel zoeken…maar is dit niet zo met de meeste vragen die hier gesteld worden?
Voor mij is de meerwaarde van een vraag met antwoord op dit forum namelijk de persoonlijke noot, of persoonlijke ervaring…
Dus p. rospere…voel je niet verplicht om te antwoorden hoor!
Het is niet de eerste keer dat jij je genoodzaakt voelt om mij (of iemand anders hier op dit forum) terecht te wijzen. Nee, ik heb geen nood aan schoolmeesterbejegening!
Het gaat er om of je een recept zelf geprobeerd hebt en wat je ervaringen zijn.
Dus daarom was dit geen domme vraag.
Helaas ben ik niet bekend met vis-en vleesgerechten.
Blijf vragen over Zuid-Indiase gerechten. Mijn ervaringen zal ik delen.
Er is zelfs een apart prikbord ervoor, dat helaas maar zelden bezocht wordt.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?