3 weken India

  • Martine

    Ha,

    Volgende week donderdag vlieg ik naar India met de KLM voor drie weken. Heb al fantastische (maar niet heus) verhalen over deze maatschappij gehoord, maar vooruit. Ik heb drie weken de tijd en wil graag een hoop zien. Nu ben ik niet zo'n fan van waanzinnige steden in het begin, dus ik wilde Delhi graag zo snel mogelijk overslaan. Ik kom in het holst van de nacht aan. Wat te doen! Wat is een goed rondje voor 3 weken? Ik ben wel een redelijke temporeiziger en hoef geen dagen acclimatisatie.

    Alvast bedankt voor de tips!

    groeten,

    Martine

  • Ineke M

    Zelf zijn wij de laatste keer van het vliegveld naar het Starhotel gegaan (vlakbij het vliegveld), dan kun je de volgende dag direct verder. Het vliegveld ligt al buiten Delhi richting Jaipur.

    Ik weet niet hoe je wilt reizen, maar je geeft al aan dat je snel wilt (ben ikzelf geen fan van en dat heeft niets met acclimatiseren te maken, maar in hoog tempo zie je vaak alleen de hoogtepunten en niet ‘het echte leven’, wat dat ook moge zijn).

    Zelf zou ik de volgende route nemen:

    - Mandawa (of Nawalgarth/Jhunjhunu), Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur (als tussenstop), Udaipur (zou Mt. Abu overslaan i.v.m. de temp.) Pushkar, (Jaipur vind ik niet zo bijzonder, maar zou hier tussen kunnen), Agra (Taj Mahal), daarna eventueel naar Varanasi (ligt uit de route, maar is een aanrader) en terug naar Delhi vliegen.

    Er zijn nog veel meer leuke plekken te bedenken, zoals Bundi, Occhra. Daar ben ik zelf nog nooit geweest, maar hoor er wel leuke verhalen over.

    Vel plezier,

    Ineke

  • Paul Broekman

    Ik raad je aan om meteen naar Orchha te reizen. daar ben je binnen een dag. Orchha is een dorp en je kunt er prachtig wandelen.

    Vauit Orchha kun je een aantal trips maken, naar Kajurahoo, Datia, Sona Giri, (Jain tempels)

    Daarna kun je beslissen naar het noorden, westen of zuiden wilt.

    Via Kajurahoo kun je naar Varanasi reizen maar ik vind Varanasi wat overschat.

    Je kunt terug naar Agra. Daar is erg veel te zien ook in de omgeving. (Fathepur Sikri, de Tombe van Akbar , Barathpur vogelreservaat, etc.)

    en dan door naar Jaipur.

    Ik vind Mathura, tussen Delhi) en Agra ook de moeite waard.

    Bhopal is om diverse redenen erg interessant. O.a. vanwege het uitstekende museum of man waar je veel over de vele stammen in India te weten komt.

    Bhopal is m.i. onderschat.

    Mijn faforiete plek daar in de buurt is Pachmari, op 4 uur rijden met een jeep of negen uur met de bus vnaf Bhopal.

    Het voordeel van dit reisschema is dat je relatief weinig tijd kwijt ben aan het reizen en veel diverse dingen zien kunt.

    Madyha Pradesh vind ik persoonlijk ook interessanter dan Radjastan waar iedereen naar toe gaat.

    Kajurahoo is niet alleen een interessant dorp vanwege de prachtige tempels. Je kunt er fietsen huren en in de omgeving is er ook veel te zien!

    http://datia.nic.in/sonagiri.htm

    http://www.mptourism.com/dest/pachmarhi.html

    http://datia.nic.in/

    http://gwalior.nic.in/tourism.htm

    http://www.pilgrimage-india.com/north-india-pilgrimage/mathura.html

    http://www.indianwildlifeportal.com/wildlife-sanctuaries/bharatpur-wildlife-sanctuary.html

    http://www.bhelbhopal.com/bhopal_overview.htm

    http://www.shunya.net/Pictures/NorthIndia/Orchha/Orchha.htm