Transit

  • liesbetjohn

    In aug gaan vrienden naar Bhutan via korte stop in Delhi.

    Ze overnachten in hotel op de luchthaven. Hun vraag is hoe ze

    aan hun valiezen geraken om door te labelen naar Bhutan?

    Hebben ze dan een visum nodig om hun bagage op te halen en opnieuw

    In te checken?Wel kostelijk…

    Kijk uit naar jullie ervaringen!

    Liesbet

  • Erik de Ruijter

    Hoi Liesbet,

    Dat hangt ervanaf of het 1 of 2 tickets zijn.

    Indien 1 ticket: bagage wordt gewoon doorgelabeled en gaat de volgende morgen op vlucht naar Paro mee.

    Indien 2 tickets dan heb je een serieus probleem. Het is een _gunst_, en geen _recht_, dat er dan iemand van de airport staf met hen meegaat langs Immigration (zonder visum voor India, zonder stempel), bagage ophalen, en dan direkt weer naar Departures voor inchecken. Maar in dit geval zou het wel eens kunnen dat de check-in voor de Paro vlucht ‘s avonds nog niet eens open is. Dus zelfs als men bereid zou zijn de gunst te verlenen zou worden dan zou ie vermoedelijk niet mogelijk zijn, voorwaarde is immers dan die begeleider met eigen ogen ziet dat toerist binnen 1-2 uur weer in de transitzone is en niet ’illegaal' in India zelf.

    Heb ook wel eens geruchten gehoord over een service waar die begeleider-als-gunst alles alleen doet (dus zonder de toerist) maar lijkt me vrijwel onmogelijk, dan zou ie kopie van je ticket moeten hebben voor de check-in en daarna ook weer een rendez-vous met de toerist airside om de nieuwe boardingcards naar Paro te geven.

    Ik zou dus zeggen: indien ze 2 aparte tickets hebben is het een slecht idee en kunnen ze beter alsnog een (niet goedkoop) transit visum gaan halen. Voordeel is dat ze dan weer niet in het relatief dure airside transit hotel hoeven te slapen maar op een goedkoper hotel ‘buiten’.

    Sukses,

    -Erik>